De agria aardappel

De agria aardappel

Deze week een wat informatievere nieuwsbrief! Want wat kan je nu eigenlijk allemaal met een aardappel? Het product waar ons familiebedrijf groot mee is geworden!

De aardappel is wereldwijd één van de belangrijkste voedselgewassen. Het knolgewas is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika en naar Europa gebracht door Spaanse ontdekkingsreizigers. Uiteindelijk werd de aardappel ook belangrijk voor de familie Baecke-Kerckhaert. De aardappel is veelzijdig en is daarom op culinair vlak zeer gewaardeerd! Elk aardappelras heeft zijn eigen smaak, kenmerken en kent meerdere toepassingen. Wat de verwerking ook is; gebakken, soep, gepoft of gekookt...er is overal een aardappel soort voor.

De agria aardappel

De agria aardappel is een veelzijdig, redelijk vast-kokende aardappel. De langwerpige en ook zeer grote aardappel heeft een gele schil en wordt voornamelijk geteeld op kleigrond. De agria aardappel wordt nog steeds geteeld door de familie en is te koop in onze landwinkel of te bestellen als voorgerecht 'gepoft' in ons restaurant!

De gepofte aardappel

Omdat de agria aardappel dus al heel lang centraal staat binnen het familiebedrijf vonden we het tijd om dit ook terug te laten komen op onze menukaart. U kunt nu dus de op zeezout gepofte aardappel bestellen in het restaurant gevuld met gerookte makreel, zure room, citroen en kruiden of gevuld met rode biet, hangop van yoghurt en zoetzure rode ui! Heerlijk toch? De gepofte aardappel een keer proeven in ons restaurant? Reserveer dan een tafel via deze link!

Tot snel!

400_photo-2022-11-11-13-04-11.jpg