Menukaarten

Welkom bij Restaurant de Baeckermat!

Het restaurant van de Baeckermat mag zich "Dutch Cuisine" restaurant noemen. 
Dit betekent dat wij een samenwerkingsverband zijn aangegaan om de Nederlandse Keuken en eetcultuur te promoten. Een mooi streven! Want de Nederlandse eetcultuur verdient wat ons betreft een herwaardering. Deze rijke keuken, die zich van oudsher kenmerkt door zijn gezonde, creatieve en duurzame gerechten past helemaal bij het restaurant van De Baeckermat. 

U vindt daarom op onze menukaart altijd een Seizoensmenu. Dit menu voldoet helemaal aan de principes van Dutch Cuisine. Een (h)eerlijk menu dat vooral bestaat uit lokale seizoengroenten.
Dutch Cuisine en zo ook de Baeckermat hanteert 5 principes die duurzaam zijn voor mens, dier en milieu en leidend zijn voor ons dagelijks handelen.  
Deze 5 principes zijn:

1. Cultuur
Het gerecht vertelt waar en in welk seizoen we ons bevinden.
Wij streven naar: 80% seizoensproducten, waar mogelijk van Nederlandse / Belgische bodem/ Eigen omgeving. 

2. Gezondheid
Goed voor ons en de aarde. We koken en eten gezond en gevarieerd. We gebruiken meer plantaardige producten en minder vlees en vis. Dit vindt u vooral in ons Seizoensmenu terug. 

3. Natuur
Eerlijk en veelzijdig eten van wat de natuur ons biedt. Geen gebruik van kunstmatige toevoegingen, proberen zoveel mogelijk te werken van "kop tot staart" en No Waste. 

4. Kwaliteit
Wij kopen, koken en eten bewust. Wij herkennnen kwaliteit en smaak! We hebben respect voor het ingredient, de herkomst, de producent en de mensen die er op deze wijze mee omgaan. We kopen daarom niet alleen op prijs, maar letten ook op kwaliteit. We investeren in gezonde producten!

5. Waarde
We werken aan resultaten voor morgen.
We creeeren waarde als resultaat van de vorige 4 principes, met alleen maar winst, we eten en leven gezonder, we laten de aarde beter achter, we verspillen minder, we gunnen de producent een eerlijke prijs en we zorgen voor dierenwelzijn.

300_dutch_cuisine_origineel.jpg

In het restaurant van de Baeckermat hebben we regelmatig een nieuwe menukaart die meegaat in de seizoenen. Bovendien vindt u bij ons iedere maand een nieuw Seizoensmenu, waarin wij de 5 principes van "Dutch Cuisine" proberen zoveel mogelijk na te streven. 


Bij ons vindt u de volgende formules: 

- Ontbijt van 10.00 tot 11.30 uur
- Lunch van 11.30 tot 15.00 uur
- High tea van 14.00 tot 17.00 uur en
- Diner van 17.00 tot 20.00 uur.
Ontbijt en high tea serveren we enkel op reservering.
Alleen voor lunch en diner is reserveren gewenst.

Heeft u een allergie? Meld het ons per mail of telefoon +31 (0)115 - 45 38 32

Reserveer nu je tafeltje.

Bekijk hier onze menukaart en suggestiemenu.