Baeckermat nieuws

  • 1
  • 2

De agria aardappel

Deze week een wat informatievere nieuwsbrief! Want wat kan je nu eigenlijk allemaal met een aardappel? Het product waar ons familiebedrijf groot mee is geworden!

De aardappel is wereldwijd één van de belangrijkste voedselgewassen. Het knolgewas is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika en naar Europa gebracht door Spaanse ontdekkingsreizigers. Uiteindelijk werd de aardappel ook belangrijk voor de familie Baecke-Kerckhaert. De aardappel is veelzijdig en is daarom op culinair vlak zeer gewaardeerd! Elk aardappelras heeft zijn eigen smaak, kenmerken en kent meerdere toepassingen. Wat de verwerking ook is; gebakken, soep, gepoft of gekookt...er is overal een aardappel soort voor.

Lees meer

SVRZ Dag van de mantelzorg en aankondiging nieuwe menukaart

Donderdag 10 november was het de dag van de mantelzorg. SVRZ ontmoetingscentrum de Statie zette daarom mantelzorgers uit de regio in het zonnetje!

Wat een succesvolle en warme avond! Hoe leuk en mooi om te zien dat een 92 jarige deelneemster haar eigen gemaakte ouwe wijvenkoek uitserveert aan haar mantelzorgers en familieleden. Een moment waarin ieder geluk vindt en alles samen komt! Deze mensen laten zien dat je nergens te oud voor bent! Als je het samen doet kom je namelijk heel ver.

Lees meer
  • 1
  • 2