Product lancering 'BlackSatino GreenGrow'

Product lancering 'BlackSatino GreenGrow'

Olifantengras (miscanthus) één van de duurzaamste gewassen in de wereld!

U hoeft in onze regio niet ver te zoeken om het olifantengras te vinden. Misschien bent u er zelfs al eens langs gereden. Onze eigen Filip verbouwt namelijk al een aantal jaren olifantengras en levert olifantengras aan één van de grootste hygiënepapier producent van Europa!

 

300_filip_olifanten_gras.jpg

Foto: Omroep Zeeland

Product lancering
Op woensdag 19 oktober ontvingen wij 60 genodigden voor de product lancering van BlackSatino GreenGrow.  Deze product lijn is super innovatief en maakt gebruik van alternatieve grondstoffen zoals het olifantengras van Filip, om hygiënepapier te produceren. Dus ook toiletpapier! Vanaf vandaag (20 oktober) veegt u uw billen af bij ons in het restaurant met dit zachte en duurzame toiletpapier. Binnenkort is het toiletpapier ook verkrijgbaar in onze Landwinkel en kunt u thuis ook aan de slag!

300_csm_02_4413-web_111d6fdfb7.jpg

Foto: BlackSatino GreenGrow

Waarom olifantengras?
Olifantengras heeft tal van duurzame voordelen. Hieronder worden er een aantal uitgelicht.

Bijgroeiend: olifantengras heeft een levensduur van ongeveer 20 jaar en groeit elk jaar tot volle hoogte. Het is rijk aan cellulose en maakt hoogwaardige, zachte papierproducten mogelijk.

CO2-binding: per hectare neemt miscanthus vier keer zoveel CO2 op als een hectare bomen.

Lokale teelt: miscanthus wordt in West-Europa geteeld - dit vermindert de CO2-belasting door transport. Irrigatie is niet nodig.

Biologisch divers: miscanthus wordt één keer per jaar geoogst, de bodem wordt niet bemest, geploegd, bespoten of ingezaaid. Beplante gebieden worden niet kaal in de winter en bieden het hele jaar door beschutting voor dieren.

Benieuwd naar alle andere voordelen van olifantengras? Klik dan hier!

We ontvangen u graag in ons restaurant en neem dan zeker een kijkje in onze toiletten!