Proef Hoeve- en streekproducten uit de grensregio

We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk te werken met lokale streekproducten en daarom ondersteunen we het project Toer de Boer. Een initiatief om de samenwerking tussen lokale hoeve- en streekproducten in de grensregio te stimuleren. We nemen u graag mee langs verschillende collega boeren en telers, zodat u kennis kunt maken met lokale producten. We hopen u zo warm te maken voor de korte voedselketen, want dat is waar de oorsprong van ons restaurant ligt.

Telers van het seizoen

Deze maand hebben we twee telers van het seizoen: Brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde en De Mosselkwekerij uit Yerseke.

Brouwerij Van Steenberge uit het Belgische Ertvelde is opgericht in 1784. Inmiddels staat de 6de generatie in de persoon van Jef Verseele aan het roer. De brouwerij staat garant voor onafhankelijkheid, voortuigang en groei. De vele topbieren blinken uit door hun artisanale karakter. Ze worden gebrouwen volgens de traditionele regels van de kunst met de middelen van vandaag. Authentieke topbieren voor de bierliefhebbers van nu. Kom ze proeven in ons restaurant of neem er eentje mee naar huis uit onze landwinkel.

250_brouwerij-van-steenberge-logo.jpg      200_van-steenbergen-fourchette.png    250_20230905_160038.jpg

De slogan van De Mosselkwekerij uit Yerseke is "vol passie gevangen, zo vanuit het water de pan in én op het bord'. Jos Stekete en team zijn het hele jaar door in de weer om mosselen van de beste kwaliteit te kweken. Hij levert de Zeker Zeeuwse gecertificeerde mosselen die met de hand gesorteerd worden direct aan ons. Zo vanuit de Oosterschelde, in onze mosselpannen en op uw bord, een prachtig voorbeeld van de korte voedselketen!

250_mossel_vangen_team_de_baeckermat.jpg  250_mosselen_pan.jpg    250_mosselen_jos.jpg

Toer de Boer actie: gratis rondleiding en bierdegustatie bij Brouwerij Van Steenberge

Op woensdag 27 september 2023 om 14.30 uur kunt u deelnemen aan een gratis Toer de Boer rondleiding en bierdegustatie bij Brouwerij Van Steenberge in Ertvelde. Aanmelden is verplicht en kan bij de bediening, in onze landwinkel of door een mail te sturen met uw naam en kassabon naar info@debaeckermat.nl

U kunt deelnemen aan de gratis rondleiding als u in ons restaurant Zeker Zeeuwse mosselen in Fourchette bier en een Fourchette biertje van de tap bestelt. Voor de mensen die liever thuis genieten: bij aankoop van 2 kg Zeker Zeeuwse mosselen van De Mosselkwekerij en 2 Fourchette biertjes van Brouwerij Van Steenberge mag u ook gratis deelnemen aan de rondleiding en bierdegustatie op woensdag 27 september.

Vervoer naar de brouwerij is op eigen gelegenheid. U wordt om 14.30 uur verwacht bij:

Brouwerij Van Steenberge, Lindenlaan 25, 9940 Ertvelde. 

Bekijk hieronder de Toer de Boer flyer